Administrar

Més fotos a http://www.tsalas.net

Cadernera - Carduelis carduelis

tsalas | 29 Novembre, 2006 16:01

La migració de les aus és un fenomen extraordinari. És increïble pensar que milions d'ocells viatgen des de les seves àrees d'hivernada fins a les seves zones de cria, només per retornar-hi pocs mesos més tard. Les espècies que migren ho fan perquè el clima ofereix millors ambients per alimentar-se, i en les zones de cria millors condicions per criar els polls. Hi ha diferents tipus de migradors i de nivells de migració, cadascun d'ells adaptats als diferents tipus d'ocells.

Les caderneres són migradors hivernals, encara que hi ha individus sedentaris. Crien al nord d'Europa i a la tardor migren cap al sud o l'oest d'Europa on el clima és més suau i el menjar més accessible. Tornen marxar cap a les seves zones de cria a la primavera. Les cadereneres migren de dia, i les que venen a Mallorca lògicament han de creuar el Mediterrani d'una tongada, tasca extraordinària per un animal d'uns 12 centímetres i uns 15 grams de pes. S'alimenten de llavors de cards, altres llavors fines i alguns insectes. Les femelles ponen de 4 a 6 ous dues vegades a l'any. La cadernera és un ocell molt bonic, amb un cant molt agradable i que cria en captivitat, la qual cosa fa que pateixi la desgràcia de voler ser captura per gent desaprensiva que els hi priva la llibertat.

Concretament, l'exemplar de la imatge el vaig poder retratar a finals d'octubre a un camp proper al municipi de Pollença. Pels qui ens agrada els ocells és una gran alegria veure arribar els primers migrants despres del seu llarg viatge, sempre amb l'esperança que no caiguin en mans de cap caçador.


Fotografia sense retall, realitzada amb Canon 350D i objectiu Sigma 50-500 a 500mm, 1/125s, f6.3 i ISO 400. Trípode manfrotto 190 PROB i ròtula 141RC, des d'aguait.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS