Administrar

Més fotos a http://www.tsalas.net

BVCF

tsalas | 19 Desembre, 2006 20:26

El voltor negre, Aegypius monachus, és tal vegada l'ocell més emblemàtic de Mallorca. Segurament aquest és el motiu perquè apareix al logotip del Gob. Als anys 80 va estar a un pas de la seva extinsió quan romanien uns 20 exemplars a la Serra de Tramuntana, però avui en dia gràcies a la tasca de la BVCF en tenim al voltant d'un centernar. L'amic en Nicolau Llabrés va organitzar una visita, molt recomenable, a aquesta fundació on ens varen projectar un vídeo que han elaborat i que parla de la tasca de protecció d'aquesta espècie que duen a terme. Tenen voluntaris i becàris interessats pel tema que venen d'arreu d'Europa.
A les seves instal·lacions es poden trobar varis individus de voltor, els quals són animals ferits o polls caiguts del niu que fan una estada allà fins a la seva recuperació. Són alliberats al seu hàbitat natural quan ja poden valer-se per ells mateixos. Aquests animals no es poden veure, ja que no volen que s'acostumin a la presència de persones, es a dir, volen que mantenguin la por a la gent i quan estiguin en llibertat no s'hi atraquin, ja que l'esser humà ha estat el culpable de que aquesta espècie estàs a punt de desaparèixer.
La visita més trista però és a una femella de voltor, la que surt a la foto. Aquesta si la deixen veure ja que no fan contes deixar-la en llibertat i el motiu és que, no se sap com, va perdre un ull, la qual cosa no li permetria sobreviure en llibertat.


Entre l'objectiu de la càmera i el voltor hi havia la reixa de la gàbia, el que passa es que no es veu degut a la petita profunditat de camp d'enfoc de l'objectiu a una focal elevada i obertura màxima del diafragma degut a les pèsimes condicions de llum dins l'alzinar...
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS