Administrar

Més fotos a http://www.tsalas.net

Representació de l'azimut solar

tsalas | 25 Octubre, 2009 20:26

Fa uns dies que he dedicat part d'estones de temps lliure a la curolla de fer una senzilla web, per representar l'azimut solar. L'azimut és l'angle mesurat sobre l’horitzó en sentit horari des del nord fins a la vertical de l’astre, valor que es de gran utilitat per a la fotografia de paissatge.
El prototipus admet coordenadas (per valor o per selecció sobre el mapa), data (format 24h) i hora, i representa sobre un mapa de google maps, un segment que indica l'orientació del sol respecte l'observador a la posició, dia i hora desitjats.
Ara falta comprovar el seu correcte funcionament, i si dispòs de temps ho desenvoluparé per Android.
Aquí va el prototip:http://www.mallorcaweb.net/tsalas/acimut/index.html

Les bondats del Full frame

tsalas | 01 Octubre, 2009 18:28

Feia temps que volia fer una comparativa ràpida de dues càmeres amb els dos tamanys de sensor més habituals de les réflexs que tenim avui en dia en el mercat. Per una part la Canon 40D amb factor de multiplicació de 1,6 i la 5D markII amb sensor de pas universal és a dir de 35mm.
És una prova ràpida orientada a resultats que obtindriem si anassim a imprimir una mateixa fotografia amb aquestes dues càmeres. Degut al retall, he utilitzat una focal de 30mm a la 40D i una de 50mm a la 5DmkII, concretament amb el Canon 24-70. Ja sé que el zoom es pot comportar diferent a diferents focals i que la imatge de la 5D s'ha hagut de reduir perquè tenguessin el mateix tamany de la 40D, però aquest fet també ho hagués hagut de fer a l'hora d'imprimir les fotografies.
Els resultats canten per si mateixos, com menor és la densitat de píxels s'obtenen imatges amb millor nitidesa, millor rang dinàmic i menor renou. La 5D tot i els seus 21Mpx té menor densitat que la 40D amb 10Mpx degut a que el sensor full frame té una superfície 2,5 vegades major que els sensors APS-C.
Aquí va la prova.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS