Administrar

Més fotos a http://www.tsalas.net

Disparador automàtic per vibracions

tsalas | 19 Abril, 2010 17:32

Fa unes setmanes, aprofitant que repassava un poc d'electrònica, vaig tenir la curolla de fer un circuit que disparas una càmera fotogràfica davant un petit moviment, detectat per un sensor de vibracions.

La idea era enganxar aquest sensor de vibracions http://www.superrobotica.com/S320150.htm a un posador de tal forma que al posar-se un ocellet sobre la branca, la seva vibració provocas el dispar d'una ràfaga de fotografies durant al manco uns 2 segons aproximadament.

Ja he progut provar el circuit, obtenint els primers resultats:El circuit el vaig haver de resoldre en digital, ja que pensava que el sensor tendria un estat de repos i un d'excitació però al haver-lo rebut vaig poder comprovar que no era així. Davant una vbració el sensor canvia d'estat de forma aleatòria, per tant la funció del circuit es detectar aquests canvis d'estat. L'esquema és el següent:El funcionament és el següent: El circuit en estat d'espera, tenim un 1 lògic (alimentació) al punt 12, al 13 també tenim un 1 ja que la porta B inverteix el 0 de terra. Per tant la sortida serà 0.

Pot passar que el sensor estigui obert i davant un impuls es tanqui. La sortida de la porta A serà 1. C2 es va carregant através de R2 provocant el canvi d'estat de B i C passarà a 1 disparant el circuit. Mentres C3 es va descarregant através de r3. Quan C2 s'ha carregat (uns 2 segons) B donarà 1 i C 0, acabant el dispar.

Si el sensor està en estat de repos tancat i s'obri, la sortida de A serà 0. C3 es carrega através de R3, provocant un 1 a C i C2 es descarrega através de R2. Quan s'hagi completat la càrrega de C3 les entrades a C seran 1 per tant la sortida a 0 acabant el dispar.

Algunes imatges del montatge final:

     

Comentaris

  1. Re: Disparador automàtic per vibracions

    Ja veig que al final li has tret profit a l'invent! :)

    Toni Gaya | 20/04/2010, 10:37
  2. Test, just a test

    Hello. And Bye.

    Rodrigopot | 13/10/2018, 19:32
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS